tejföl | 100 milliliter |
---|---|
sárgarépa | 1 darab |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 2 darab |
szegfűbors | 3 darab |
babérlevél | 2 darab |
burgonya | 0.5 kilogramm |
fehérrépa | 1 darab |
póréhagyma | 0.25 darab |
hagyma | 2 darab |
zeller | 0.25 darab |
konzerv fehérbab | 200 gramm |
sertésoldalas | 500 gramm |
kabanosz | 4 darab |
olaj vagy olívaolaj | 1 evőkanál |
boróka szem | 2 darab |
Bableves kabanosszal a Levesek kategóriában
Öntsük le a felvágott zöldségeket és a húst kb. másfél l hideg vízzel, forraljuk fel és szedjük le a habot. Ízesítsük a fűszerekkel és a Knorr Füstölthús Ízesítő kockával. Főzzük 20 percig.
Adjuk hozzá a konzervbabot, alaposan keverjük össze.
Karikázzuk fel a kabanoszt vastagabb szeleteke, a hagymát kockára vágjuk. Kevés olajon pirítsuk meg egy serpenyőben őket, majd tegyük a fővő levesbe. Főzzük még a levest kb. 15 percig.
Egy kanál tejföllel és teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.