Feltöltve:

Bableves csülökkel

timer 125
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
olaj4 evőkanál
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka2 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd2 darab
liszt1 evőkanál
őrölt kömény1 csipetnyi
petrezselyemgyökér1 darab
őrölt fűszerpaprika2 evőkanál
tarkabab25 dekagramm
tarhonya3 dekagramm
füstölt csülök30 dekagramm

Bableves csülökkel a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 1. lépés képe

A babot mossuk meg, és egy éjszakára áztassuk be bő vízbe. Másnap öntsük le a levét és tegyük egy nagyobb lábosba.. A húst vágjuk ízlés szerinti méretű kockákra. Tegyük a babhoz, öntsünk rá kb. 1,5 l vizet. Kezdjük el főzni, de közben egyelőre ne sózzuk, mert a csülök is tartalmaz sót.

2. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 2. lépés képe

Aprítsuk a megtisztított zöldségeket kb. egyforma nagyságú szeletekre vagy hasábokra, és tegyük félre őket egyelőre.

3. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 3. lépés képe

A hagymát és a fokhagymát egyben tegyük bele a levesbe. Így ha szeretnénk a főzés végén, könnyebb kihalászni.

4. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 4. lépés képe

Amíg a bab és a hús fő, készítsük el a tarhonyát. Ehhez forraljunk fel a tarhonya dupla mennyiségének megfelelő vizet. Forrósítsunk 2 evőkanál olajat egy kis lábosban és kevergetés közben pirítsuk szép barnára a tarhonyát. Öntsük rá a forró vizet, sózzuk, és fedő alatt közepes lángon pároljuk puhára.

5. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 5. lépés képe

Kóstoljuk meg a babot és a csülköt. Ha még épp kicsit kemények (ehhez kb. fél óra főzés kell), beletehetjük a zöldségeket a levesbe. Tegyük hozzá a babérlevelet is, és ha újra forr, dobjuk bele a füstölthús ízesítő kockát is.

6. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 6. lépés képe

Amíg készre fő, készítsünk magyaros rántást. Ehhez forrósítsunk 2 evőkanál olajat, tegyünk bele 1 evőkanál lisztet és kevergessük, míg aranybarna lesz. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a fűszerpaprikát és a köményt. Öntsük fel a rántást ötszörös mennyiségű hideg vízzel és keverjük jól el.

7. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 7. lépés képe

Öntsük a leveshez a rántást, aztán még 5 percig főzzük a levest, hogy a liszt elveszítse nyers ízét.

8. lépés

Bableves csülökkel elkészítés 8. lépés képe

Tálaláskor tehetünk a levesbe apróra vágott zöldpetrezselymet. Kínáljunk hozzá tejfölt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem