Feltöltve:

Babgulyás vörösborral

timer 135
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
sárgarépa4 darab
vöröshagyma2 darab
fokhagymagerezd4 darab
burgonya2 mag
vörösbor2 dl
zeller1 darab
marhahús75 dekagramm
karalábé1 darab
oldalas25 dekagramm
zöldség2 darab
tarkabab25 dekagramm

Babgulyás vörösborral a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A babot és az oldalast előző este beáztatjuk közös vízben. A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát és a krumplit kockázzuk, a répát és a zöldséget karikázzuk, a fokhagymát aprítjuk. Ezután a húst is felaprítjuk.

2. lépés

A babot és az oldalast leszűrjük, majd egy másik vízben odatesszük főni. Majdnem teljesen puhára főzzük, a bab előbb lesz kész, úgyhogy ha az már jó, akkor az oldalast tegyük át a pörköltbe.

3. lépés

Egy nagy fazékban megpirítjuk margarinon a hagymát. Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát és addig pirítjuk, amíg kiengedi a színét. Rádobjuk a húst, majd azzal is kicsit pirítjuk, mielőtt felöntenénk egy kevés vízzel. Beleszórjuk a fűszereket, a darált paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát és beleöntjük a bort. Gyakori kevergetés mellett pörköltet főzünk.

4. lépés

Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük a répát, a zöldséget, a zellert és a karalábét, utóbbi kettőt egyben, valamint felöntjük kb. 2,5-3 l vízzel. Tovább főzzük. Forrás után érdemes megkóstolni, mert még biztos, hogy sózni kell. Ha már az összes hozzávaló majdnem kész, akkor a babot a főzőlevével együtt hozzáöntjük a leveshez. Most már csak készre kell főznünk. Forrás után megint érdemes kóstolni egyet a fűszerezés végett.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem