Babgulyás
Babgulyás
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • paradicsom - 1 darab
  • sárgarépa - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 4 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • fehérbab konzerv - 2 darab
  • zsír - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • zeller - 5 dekagramm
  • marhahús - 40 dekagramm
  • köménymag - 1 teáskanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • petrezselyem gyökér - 2 darab

Elkészítés:

  1. Egy fazékban forrósítsuk fel a zsírt (esetleg olajat) és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Közben kockázzuk fel a húst és adjuk a hagymához. Pirítsuk fehéredésig. Majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a paprikát.Keverjük át, majd kevés víz hozzáadásával, lefedve főzzük félpuhára.
  3. Ekkor adjuk hozzá a babérlevelet, köményt, az egész paradicsomot és paprikát. A kockára vágott petrezselyem gyökeret zellert és répát. Öntsük föl 2 liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Lefedve, közepes lángon főzzük majdnem készre. Ekkor a babot öblítsük jól le és adjuk a leveshez.
  4. Közben a tojásból, pici sóból és lisztből gyúrjunk kemény tésztát a csipetkéhez. Majd kézzel csipkedjük a szokásos módon a levesbe. A végén vegyük ki a levesből az egész paradicsomot és paprikát és tálaljuk frissen vágott petrezselyem zölddel.