petrezselyem zöld | 1 csokor |
---|---|
paradicsom | 1 darab |
sárgarépa | 2 darab |
tojás | 1 darab |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 4 darab |
babérlevél | 1 darab |
fehérbab konzerv | 2 darab |
zsír | 1 evőkanál |
hagyma | 1 darab |
zeller | 5 dekagramm |
marhahús | 40 dekagramm |
köménymag | 1 teáskanál |
zöldpaprika | 1 darab |
fűszerpaprika | 1 evőkanál |
petrezselyem gyökér | 2 darab |
Babgulyás a Levesek kategóriában
Egy fazékban forrósítsuk fel a zsírt (esetleg olajat) és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Közben kockázzuk fel a húst és adjuk a hagymához. Pirítsuk fehéredésig. Majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a paprikát.Keverjük át, majd kevés víz hozzáadásával, lefedve főzzük félpuhára.
Ekkor adjuk hozzá a babérlevelet, köményt, az egész paradicsomot és paprikát. A kockára vágott petrezselyem gyökeret zellert és répát. Öntsük föl 2 liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Lefedve, közepes lángon főzzük majdnem készre. Ekkor a babot öblítsük jól le és adjuk a leveshez.
Közben a tojásból, pici sóból és lisztből gyúrjunk kemény tésztát a csipetkéhez. Majd kézzel csipkedjük a szokásos módon a levesbe. A végén vegyük ki a levesből az egész paradicsomot és paprikát és tálaljuk frissen vágott petrezselyem zölddel.