Feltöltve:

Babgulyás

timer 130
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
paradicsom1 darab
sárgarépa2 darab
tojás1 darab
Knorr Marhahúsleves-kocka4 darab
babérlevél1 darab
fehérbab konzerv2 darab
zsír1 evőkanál
hagyma1 darab
zeller5 dekagramm
marhahús40 dekagramm
köménymag1 teáskanál
zöldpaprika1 darab
fűszerpaprika1 evőkanál
petrezselyem gyökér2 darab

Babgulyás a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy fazékban forrósítsuk fel a zsírt (esetleg olajat) és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

2. lépés

Közben kockázzuk fel a húst és adjuk a hagymához. Pirítsuk fehéredésig. Majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a paprikát.Keverjük át, majd kevés víz hozzáadásával, lefedve főzzük félpuhára.

3. lépés

Ekkor adjuk hozzá a babérlevelet, köményt, az egész paradicsomot és paprikát. A kockára vágott petrezselyem gyökeret zellert és répát. Öntsük föl 2 liter vízzel és adjuk hozzá a leveskockákat. Lefedve, közepes lángon főzzük majdnem készre. Ekkor a babot öblítsük jól le és adjuk a leveshez.

4. lépés

Közben a tojásból, pici sóból és lisztből gyúrjunk kemény tésztát a csipetkéhez. Majd kézzel csipkedjük a szokásos módon a levesbe. A végén vegyük ki a levesből az egész paradicsomot és paprikát és tálaljuk frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 6
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem