Babgulyás a Levesek kategóriában
A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe.
A babot egy edénybe tesszük, teszünk bele 2 db babérlevelet, felengedjük vízzel ami ellepi és elkezdjük főzni had puhuljon.
A hagymát apróra vágjuk kevés olajon üvegesre dinszteljük, beletesszük az összenyomott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott felkockázott húst és fehéredésig főzzük.
Hozzáadjuk pirospaprikát elkeverjük és mehet bele az apró kocára vágott paradicsom, a karikára vágott répa és zöldség, és a kisebb darabokra vágott füstölt hús.
Elkeverjük és felöntjük vízzel.
Fél óra főzés után a babot is beletesszük, és a bab főzőlevét is adjuk hozzá, nagyon finom lesz tőle. Együtt főzzük amíg a hús és a bab is puha lesz.
Addig elkészítjük a csipetkét.
Egy tálba tesszük a lisztet közepébe 1 tojást, sót, és jól összegyúrjuk, ha kell még adunk hozzá lisztet az a lényeg a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.
Két ujjunkkal csipkedjünk le belőlük, és egy pici sodrás a két ujj között és mehet egy tálra. A tésztát közbe mártogassuk lisztbe, hogy ne ragadjon csipkedés közben.
Ha puha a hús és a bab is akkor a tésztát tegyük a levesbe, és jól forraljuk össze. A kész tészták feljönnek a leves tetejére.