Babfőzelék füstölt sonkával
Babfőzelék füstölt sonkával
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • babérlevél - 4 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 4 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • füstölt sonka - 30 dekagramm
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • bab - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A babot feltesszzük főni a kockára vágott sonkával együtt. Beletesszük az egész vöröshagymát.
  2. Babérlevelet, ételízesítőt, és ízlés szerint még sót, borsot adunk hozzá.
  3. Olajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát, lisztet keverünk hozzá, és pirospaprikát hintünk rá. Felöntjük 2 dl vízzel.
  4. Amikor a bab már megpuhult, a levesből kivesszük a vöröshagymát, babérlevelet, és hozzáöntjük a rántást. Hagyjuk, hogy kicsit összeforrjon.