Feltöltve:

Babfőzelék

timer 90
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

száraz tarkabab50 dekagramm
füstölt oldalas10 dekagramm
kis vöröshagyma (5 dkg)2 darab
fokhagymagerezd3 darab
Delikát ételízesítő3 teáskanál
pirospaprika2 csapott mokkáskanál
olaj5 evőkanál
liszt6 dekagramm
babérlevél1 darab
ízlés szerint ecet1 evőkanál
ízlés szerint tejföl darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A babot előző éjszaka áztassuk be, majd tegyük annyi hideg vízbe, hogy éppen ellepje, forraljuk fel, majd öntsük le az első levét. A még forró babot öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje és adjuk hozzá a füstölt húst, valamint 1 kis fej megtisztított, egész vöröshagymát,

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát és babérlevelet. Ízesítsük 2 tk Delikáttal, lassú tűzön főzzük bő 1 órán keresztül, a vizet szükség szerint pótoljuk.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Amikor a bab megpuhult, vegyük ki a vöröshagymát, babérlevelet, oldalast.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A maradék 1 fej vöröshagymát pirítsuk világos sárgára 5 ek olajon, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk tovább lassú tűzön, míg a liszt is aranysárga nem lesz. Adjuk hozzá a maradék 1 gerezd zúzott, aprított fokhagymát, pirítsuk pár másodpercig, majd húzzuk félre a tűzről.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól össze, hagyjuk hűlni 4-5 percig, majd öntsük fel kb. 1 dl hideg vízzel és keverjük simára.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Adjuk a forrásban lévő babhoz és forraljuk ki 3-4 perc alatt. Szükség szerint ízesítsük további 1 tk Delikáttal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek