száraz tarkabab | 50 dekagramm |
---|---|
füstölt oldalas | 10 dekagramm |
kis vöröshagyma (5 dkg) | 2 darab |
fokhagymagerezd | 3 darab |
Delikát ételízesítő | 3 teáskanál |
pirospaprika | 2 csapott mokkáskanál |
olaj | 5 evőkanál |
liszt | 6 dekagramm |
babérlevél | 1 darab |
ízlés szerint ecet | 1 evőkanál |
ízlés szerint tejföl | darab |
Babfőzelék a Főételek kategóriában
A babot előző éjszaka áztassuk be, majd tegyük annyi hideg vízbe, hogy éppen ellepje, forraljuk fel, majd öntsük le az első levét. A még forró babot öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje és adjuk hozzá a füstölt húst, valamint 1 kis fej megtisztított, egész vöröshagymát,
Adjunk hozzá 2 gerezd fokhagymát és babérlevelet. Ízesítsük 2 tk Delikáttal, lassú tűzön főzzük bő 1 órán keresztül, a vizet szükség szerint pótoljuk.
A maradék 1 fej vöröshagymát pirítsuk világos sárgára 5 ek olajon, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk tovább lassú tűzön, míg a liszt is aranysárga nem lesz. Adjuk hozzá a maradék 1 gerezd zúzott, aprított fokhagymát, pirítsuk pár másodpercig, majd húzzuk félre a tűzről.