Babfőzelék a Főételek kategóriában
A babot egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet és egy lábasba feltesszük főni, tiszta, új vízben, amennyi ellepi, közben sózzuk.
Kb 1 óra alatt megfőzzük, ha elpárolgott a víz, pótoljuk.
Az utolsó perceknél mielőtt teljesen megfőne a bab, elkészítjük a habarást hozzá.
A habarást úgy készítjük el, hogy a tejfölbe tesszük a 2 evőkanál lisztet, adunk hozzá csapvízből 2-3 kanállal, plusz a főzőléből is 4-5 kanállal, azaz összemelegítjük, hogy amikor a tejfölös habarást hozzáadjuk a babhoz nehogy "összeugorjon" a tejföl. Csomómentesre keverjük el ezt a tejfölös-lisztes keveréket.
Ha még kezdők vagyunk ebben a műveletben, akkor húzzuk le a tűzről a lábast és úgy öntsük bele a tejfölös habarást folytonos kevergetés mellett oszlassuk el a babban.
Majd tegyük vissza és folytonosan kevergessük amíg be nem sűrűsödik. Amint sűrű, főzelék állaga lesz, kész is a babfőzelékünk.