Feltöltve:

Babfőzelék

timer 75
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
fokhagymagerezd2 darab
liszt2 evőkanál
bab40 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A babot egy éjszakán át vízben áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet és egy lábasba feltesszük főni, tiszta, új vízben, amennyi ellepi, közben sózzuk.

2. lépés

Kb 1 óra alatt megfőzzük, ha elpárolgott a víz, pótoljuk.

3. lépés

Az utolsó perceknél mielőtt teljesen megfőne a bab, elkészítjük a habarást hozzá.

4. lépés

A habarást úgy készítjük el, hogy a tejfölbe tesszük a 2 evőkanál lisztet, adunk hozzá csapvízből 2-3 kanállal, plusz a főzőléből is 4-5 kanállal, azaz összemelegítjük, hogy amikor a tejfölös habarást hozzáadjuk a babhoz nehogy "összeugorjon" a tejföl. Csomómentesre keverjük el ezt a tejfölös-lisztes keveréket.

5. lépés

Ha még kezdők vagyunk ebben a műveletben, akkor húzzuk le a tűzről a lábast és úgy öntsük bele a tejfölös habarást folytonos kevergetés mellett oszlassuk el a babban.

6. lépés

Majd tegyük vissza és folytonosan kevergessük amíg be nem sűrűsödik. Amint sűrű, főzelék állaga lesz, kész is a babfőzelékünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem