Babapiskótás sütemény
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • tej - 6 dl
    • liszt - 8 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • rum - 1 kevés

    Tészta

    • liszt - 30 dekagramm
    • Ráma - 6 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • kakaópor - 1 púpos evőkanál
    • tej - 1 darab
    • babapiskóta - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy lágy tésztát kapjunk. A tepsi hátulján 2 lapot sütünk. A töltelékhez a tejet, a lisztet és a vaníliás cukrot sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a porcukrot, a Ramát és a rumot, amit habosra kevertünk hozzáadjuk a főzött krémhez. Az első lapra rákenjük a krém felét. Erre szorosan rárakjuk a babapiskótát. Újra krém, erre rá a második lap. Tetejére csokimázat öntünk. Jó nassolást kívánok.