1. lépés
Elkészítjük a mézes lapokat. A tojást, a vajat vagy sütőmargarint, a cukrot, a mézet, a tejet feltesszük főzni és 2 percig főzzük. A tűzről levéve beletesszük a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Ezeket tésztává dolgozzuk. A tésztát elfelezzük, lisztezett deszkán két lapot (kb. 30x25 cm-es) nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 C fokon kb 15 perc a sütési idő. Most a tölteléket készítjük el. A tejet a liszttel és egy vaníliarúd belsejével kis hőfokon, állandó keverés mellett pépesre főzzük, addig kell főznünk, amíg pépes lesz és a lisztes íz elmúlik. Ha kész, hagyjuk kihűlni, akár hűtőbe is tehetjük. A vajat vagy sütőmargarint a porcukorral kihabosítjuk és az előbb megfőzött kihűlt péppel összekeverjük. Ízlés szerint rummal is ízesíthetjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal és a meggylével, ebbe mártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótákat belemártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyleves tejbe és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik és erre a másik mézes lap. A csokoládét megolvasztjuk. A süti tetejét áthúzzuk a csokoládéval és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap.
Hozzászólások