Feltöltve:

Babapiskótás-almás édesség

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Díszítés

instant kakaópor1 kevés

Babapiskótás réteg

babapiskóta10 darab
tej1 dl
víz1 dl
rum1 evőkanál

Almás réteg

alma5 darab
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj1 evőkanál

Pudingos réteg

vaníliás pudingpor1 csomag
tej3 dl
víz2 dl
kristálycukor3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Szükségünk lesz egy kerek üvegtálra, amibe a kész édesség fog kerülni.

2. lépés

A babapiskótás réteg készítése: összekeverjük a tejet, a vizet, a rumot és ebben megáztatjuk a babapiskóták mindkét felét, majd szorosan egymás mellé helyezzük az üvegtálban.

3. lépés

Elkészítjük az almás réteget és a pudingot is. Az almás réteghez meghámozzuk, kimagozzuk és szeletekre vágjuk az almákat, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és fahéjat. A pudingot a megadott hozzávalókból elkészítjük.

4. lépés

A babapiskótás réteget meglocsoljuk pár evőkanál meleg pudinggal, majd rátesszük a cukros, fahéjas almát. A tetejére ráöntjük egyenletesen elosztva a többi pudingot.

5. lépés

Ha kihűlt az édesség, akkor 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor instant kakaóporral díszíthetjük a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem