Ázsiai tésztaleves csirkével és gombával
Ázsiai tésztaleves csirkével és gombával
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 2 darab
  • thai citromfű - 1 darab
  • sherry - 3 evőkanál
  • koriandermag - 2 evőkanál
  • fafüle gomba - 4 darab
  • sült csirkemell - 150 gramm
  • kínai tojásos tészta - 150 gramm

Elkészítés:

  1. A gombát áztassuk meleg vízbe 20 percre, majd főzzük 25 percig ugyanebben a vízben. Nyomjuk ki és vágjuk össze.
  2. A tésztát főzzük meg egy másik fazékban a csomagoláson leírtak szerint, majd tegyük egy tálba.
  3. Forraljunk egy liter vizet, adjuk hozzá a citromfüvet, a koriandermagot és a Knorr Házias Tyúkhúsleves alapot. Vegyük le a lángot és lassan, kb. 20 perc alatt főzzük meg benne a csirkemell filét. 5 perccel a főzés vége előtt öntsük bele a sherryt. Ha megfőtt a mell, vegyük ki és vágjuk csíkokra.
  4. Ha kész a leves, öntsük a tésztára a csirkemell csíkokkal és a feldarabolt gombával együtt. Díszítsük friss koriander zölddel.