Ázsiai tészta marhahússal és káposztával
Ázsiai tészta marhahússal és káposztával
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • szójaszósz - 2 evőkanál
  • méz - 1 teáskanál
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • káposzta - 250 gramm
  • lime - 1 darab
  • újhagyma - 1 csokor
  • spagetti - 250 gramm
  • hátszín - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk a marhahúst vékony csíkokra az izomrostokra merőlegesen. Keverjük össze a szójaszószt, a lime levét a mézet, a leveskockát és egy dl meleg vizet. Jól dörzsöljük be vele a húscsíkokat és hagyjuk így állni legalább 10 percig.
  2. Vágjuk csíkokra a répát és a paprikát. Aprítsuk föl a fokhagymát. Vágjuk vékony csíkokra a káposztát. Főzzük meg a tésztát a tasakján leírtak szerint, majd szűrjük le. Forrósítsunk föl 2 evőkanál margarint egy nagyobb serpenyőben, majd pirítsuk meg rajta a zöldségeket kb. 5 perc alatt. Ne rázogassuk. Majd tegyük egy tányérra.
  3. Tegyük a marhahúst a forró serpenyőbe és pirítsuk 3 percig. Adjuk hozzá a zöldségeket és a tésztát. Jól keverjük össze és pirítsuk együtt őket további 5 percig. Tálaljuk azonnal. Szórjuk meg a tetejét frissen vágott újhagymával.