Ázsiai pulyka pirított zöldségekkel
Ázsiai pulyka pirított zöldségekkel
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 1 darab
  • olaj - 1 evőkanál
  • rizs - 20 dekagramm
  • pulykamell filé - 50 dekagramm
  • közepes sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Ázsiai joghurtos csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A rizst főzzük meg annak tasakján olvasott utasítások alapján. A sárgarépát és a kelkáposztát tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra, és tegyük félre egy tálba.
  2. A pulykahúst vágjuk vékony csíkokra, és serpenyőben, egy kevés felhevített olajon pirítsuk 2-3 percig, ízesítsük egy kis csipet sóval. Adjuk hozzá a zöldségeket, és pirítsuk közepes lángon 5 percig.
  3. A joghurtot keverjük simára 2 dl vízzel, adjuk hozzá a Knorr ázsiai joghurtos csirkealapot, és jól keverjük el, majd öntsük a húsos-zöldséges keverékhez.
  4. Kevergetve forraljuk fel, majd újraforrástól számított 5-8 percig főzzük alacsony lángon. Tálaljuk a húsos-zöldséges ázsiai ragut a közben megfőtt rizzsel.