Feltöltve:

Ázsiai pirított marha spárgával

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

hátszín500 gramm
Knorr Kínai Pirított Csirke alap1 csomag
zöld spárga1 csokor
zúzott gerezd fokhagyma1 darab
reszelt gyömbér1 teáskanál
apróra vágott snidling1 evőkanál
szezámmag2 evőkanál
szezámolaj2 evőkanál
Olaj2 evőkanál

Ha szeretjük csípősen, természetesen adhatunk hozzá chili paprikát is.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A húst vágjuk csíkokra és keverjük hozzá a szezámolajat, zúzott fokhagymát és a gyömbért. Vágjuk a spárgát diagonálisan kb. 5 cm-es darabokra, majd forrázzuk le lobogó, forró vízzel.

  2. 2. lépés

    A Knorr-alapot keverjük ki 300 ml vízzel és hozzuk forrásba.

  3. 3. lépés

    Egy wokban, vagy széles aljú serpenyőben forrósítsunk fel olajat. Pirítsuk meg rajta a húst pár perc alatt. Adjuk hozzá a spárgát, pirítsuk át azt is. Majd öntsük hozzá az elkészült kínai szószt és hozzuk forrásba.

  4. 4. lépés

    Pirítsuk meg a szezámmagot egy forró, száraz serpenyőben.

  5. 5. lépés

    Az elkészült ételt tálaljuk rizzsel és szórjuk meg a szezámmaggal, illetve az aprított snidlinggel, vagy újhagymával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek