Ázsiai kukoricás-korianderes rizs
Ázsiai kukoricás-korianderes rizs
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • Konzerv kukorica - 1 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • teriyaki szósz - 30 milliliter
  • thai citromfű - 2 darab
  • hosszúszemű rizs - 400 gramm
  • kis darab gyömbér - 1 darab
  • szezámolaj - 30 milliliter
  • koriander - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Egy lábosba töltsünk egy liter vizet. Vágjuk össze a gyömbért és a citromfüvet. Tegyük a vízbe a Knorr kockákat, a gyömbért és a citromfüvet, valamint a koriander szárait. A leveleket tegyük félre. Főzzük meg az alaplevet és szűrjük le.
  2. Mossuk meg a póréhagymát, vágjuk hosszában ketté és szeleteljük fel. Egy serpenyőbe tegyük bele a szezámolajat, abba pedig pirítsuk meg a félbevágott póré szeleteket.
  3. Egy percnyi sütés után adjuk hozzá az átmosott rizst. Pirítsuk egy pár percig.
  4. Az egészet öntsük le az alaplével annyira, hogy az legalább egy centiméterrel befedje a rizst. Fedő alatt főzzük lassú tűzön 15 percig. Ezután tegyük félre 5 percre.
  5. Melegítsük fel a leszűrt és lemosott kukoricát.
  6. Tegyük a rizst egy tálba. Adjuk hozzá a kukoricát, a felvágott koriander zöldet és a teriaki szószt. Alaposan keverjük össze, hogy a rizs ne ragadjon össze.Köretként adhatjuk bármilyen ázsiai jellegű hús, vagy zöldségételhez.