Ázsiai joghurtos csirkemell pirított kókuszos rizzsel
Ázsiai joghurtos csirkemell pirított kókuszos rizzsel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • csirkemell filé - 50 dekagramm
  • olaj - dl
  • joghurt - 2 dl
  • póréhagyma - 10 cm
  • kókuszreszelék - 3 evőkanál
  • hosszúszemű rizs - 20 dekagramm
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • koriander zöld - 1 csokor
  • Knorr Ázsiai joghurtos csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A csirkemellet éles késsel félujjnyi vastag csíkokra daraboljuk, wokban a forró olajon világos pirosra sütjük.
  2. A megmosott póréhagymát, paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a húsra szórjuk, és magas tűzön összepirítjuk.
  3. Végül a natúr joghurtot a 2 dl vízzel és a KNORR ázsiai joghurtos alappal összekeverjük, a zöldségeshúsra öntjük és közepes tűzön, 3 -4 perc alatt összepároljuk.
  4. A rizst 1 evőkanál forró olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, megkeverjük, és lefedve lassú tűzön 15 perc alatt megpároljuk. Eközben a kókuszreszeléket zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk, a párolódó rizsre szórjuk, húsvillával lazán összeforgatjuk. Tálaláskor a kókuszos rizst tányérra halmozzuk,megszórjuk az aprított zöld korianderrel és mellészedjük az ázsiai joghurtos csirkemellet.