Ázsiai húsos táska
Ázsiai húsos táska
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person20 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • joghurt - 1 darab
  • zöldborsó - 150 gramm
  • leveles tészta - 500 gramm
  • darált marhahús - 500 gramm
  • Knorr Ázsiai joghurtos csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A darált húst pirítsuk meg egy serpenyőben forró olajon. Enyhén sózzuk meg.
  2. A Knorr-alapot keverjük ki egy pohár joghurttal és egy kevés vízzel. Adjuk a húshoz, és keverjük jól el.
  3. A kiolvasztott zöldborsót is adjuk a húshoz, keverjük el és hozzuk forrásba. Kis-közepes lángon főzzük kb. 5 percig. Időnként pótoljuk a vizet, de figyeljünk rá, hogy ne legyen nagyon folyékony a ragunk. Ha kész, tegyük félre hűlni egy kicsit.
  4. Közben nyújtsuk ki a kiolvasztott, vagy friss leveles tésztát egy kilisztezett felületen néhány mm vastagra. Egy kb. 6-8 cm átmérőjű kör alakú formavágóval vagdossunk ki karikákat belőle. A felébe tegyünk egy-egy púpos evőkanállal a töltelékből, majd fedjük le egy másik tészta darabbal. Egy vizes villával nyomkodjuk le a széleit.
  5. Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Verjünk fel egy tojást és kenegessük be vele a tésztákat. Majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre kb. 15 perc alatt. Fogyaszthatjuk melegen, langyosan, de akár szobahőmérsékleten is.