Feltöltve:

Az igazi osztrák császármorzsa

timer 40
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

puha mazsola50 gramm
rum0.5 dl
Rama Vajas Íz50 gramm
tojás4 darab
1 darab
cukor100 gramm
citrom reszelt héja1 darab

A sütéshez

Rama Vajas Íz50 gramm

Elkészítés

1. lépés

A mazsolát leöblítjük, és beáztatjuk a rumba. Egy 20x30 cm-es tepsibe 50 g Ramát simítunk, és 180 °C-os sütőben felforrósítjuk.

2. lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat összedolgozzuk 4 dl tejjel, liszttel, cukorral, 1 citrom reszelt héjával, 50 g olvasztott Ramával, a rumos mazsolával, végül a tojáshabbal.

3. lépés

A masszát a tepsibe simítjuk, rezgősre sütjük (15-18 perc alatt), azután húslapáttal elnegyedeljük, sületlen oldalára fordítjuk, és további 10-12 percig sütjük.

4. lépés

Miután kész lett, a tésztát villával apróbb darabokra szaggatjuk. Öntetként kínálhatunk hozzá sárgabaracklekvárt, szilva rösztert, vagy vaníliaöntetet.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem