Feltöltve:

Az én karácsonyi beiglim

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A diótöltelékhez

sárgabarcklekvár5 dekagramm
mazsola5 dekagramm
apróra vágott birsalmasajt10 dekagramm
reszelt alma1.5 darab
darált dió30 dekagramm
porcukor25 dekagramm

A tetejére

tojásfehérje2 darab

A tészta nyújtásához

liszt1 darab

A máktöltelékhez

őrölt szegfűszeg1 csipetnyi
reszelt citromhéj1 teáskanál
1 csipetnyi
nagyon apróra vágott ananászbefőtt2 evőkanál
mazsola7 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor25 dekagramm
darált mák30 dekagramm
tej2.5 dl

-

finomliszt56 dekagramm
tojássárgája2 darab
1 csipetnyi
tej1 dl
cukor3 dekagramm
élesztő2 dekagramm
Ráma21 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsolom. Az élesztőt a cukorral együtt 1 dl tejben elkeverem, majd 5 percnyi várakozás után hozzáöntöm a Ramás liszthez. Megsózom, a tojások sárgáját is hozzáadom, majd jól összedolgozom. Ha már sima, belisztezett deszkán 4 kis cipóra osztom. Tetejüket is belisztezve konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. A diótöltelékhez a cukrot fél deci vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, meg a sárgabaracklekvárral összekeverem. A máktöltelékhez a tejbe belekeverem a mákot, a cukrot, a mazsolát, a vaníliás cukrot, a lecsöpögtetett ananászbefőttet, a sót és a fűszereket. Éppen csak egyet forralok rajta, máris leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni. A megkelt tésztát belisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtom, és rákenem a töltelékeket, (két diós és két mákos rúd lesz belőle). A tésztát szorosan feltekerem, végeit úgy nyomom össze, nehogy a töltelék kifolyjon. A beigliket egymástól 3 centi távolságra sütőlemezre fektetem. Felvert tojásfehérjével megkenem a tetejüket, majd hideg helyen 1 órát hagyom pihenni. Ezután újból megkenem tojásfehérjével, és fél órányi várakozás után az előmelegített, forró sütőben szép barnáspirosra sütöm. Csak akkor veszem le a sütőlemezről, ha már teljesen kihűlt, majd folpackba csomagolva, hűvös, száraz helyen tárolom. Akár már három héttel karácsony előtt elkészíthető.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem