Aszaltgyümölcsös tésztacsomag narancsos ízű likőr-öntettel
Aszaltgyümölcsös tésztacsomag narancsos ízű likőr-öntettel
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • élesztő - 2 dekagramm
  • langyos tej - 1 dl
  • tojás - 1 darab
  • cukor - 1 kávéskanál
  • liszt - 20 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • citrom - 1 púpos evőkanál
  • narancs - 1 darab
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • narancs lereszelt héja - 1 darab

A töltelékhez

  • cukor - 25 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • szilva (aszalt, kimagozott) - 10 dekagramm
  • durvára vágott dióbél - 10 dekagramm

Az öntethez

  • narancsos ízű likőr - 5 cl
  • étcsokoládé - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd gyúrjunk tésztát a liszttel, a tejjel, a tojással és a többi hozzávalóval. Kelesszük fél órán át langyos helyen. A töltelékhez 1,5 dl vízben oldjuk fel a cukrot erős forralással, közben főzzük meg benne a mazsolát, a szilvát és a diót. Jól be fog sűrűsödni. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, vágjuk egyenlő négyzetekre, és halmozzuk rájuk a tölteléket. Göngyöljük fel, nyomkodjuk le a végeiket, kenjük meg tojássárgájával, szurkáljuk meg villával, és 150 °C-os sütőben 25-27 perc alatt süssük meg. Közben az öntethez vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, és keverjük bele a likőrt. A kész süteményeket először szórjuk meg porcukorral, majd öntözzük meg a csokiöntettel.