élesztő | 2 dekagramm |
---|---|
langyos tej | 1 dl |
tojás | 1 darab |
cukor | 1 kávéskanál |
liszt | 20 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
citrom | 1 púpos evőkanál |
narancs | 1 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
narancs lereszelt héja | 1 darab |
cukor | 25 dekagramm |
---|---|
mazsola | 10 dekagramm |
szilva (aszalt, kimagozott) | 10 dekagramm |
durvára vágott dióbél | 10 dekagramm |
narancsos ízű likőr | 5 cl |
---|---|
étcsokoládé | 15 dekagramm |
Aszaltgyümölcsös tésztacsomag narancsos ízű likőr-öntettel recept.
A cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd gyúrjunk tésztát a liszttel, a tejjel, a tojással és a többi hozzávalóval. Kelesszük fél órán át langyos helyen. A töltelékhez 1,5 dl vízben oldjuk fel a cukrot erős forralással, közben főzzük meg benne a mazsolát, a szilvát és a diót. Jól be fog sűrűsödni. A megkelt tésztát nyújtsuk ki, vágjuk egyenlő négyzetekre, és halmozzuk rájuk a tölteléket. Göngyöljük fel, nyomkodjuk le a végeiket, kenjük meg tojássárgájával, szurkáljuk meg villával, és 150 °C-os sütőben 25-27 perc alatt süssük meg. Közben az öntethez vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, és keverjük bele a likőrt. A kész süteményeket először szórjuk meg porcukorral, majd öntözzük meg a csokiöntettel.