Aszalt vörösáfonyás, tejcsokis muffin
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 2 pohár
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • só - 0.5 teáskanál
  • aszalt vörösáfonya - 1.5 pohár
  • cukor - 1 pohár
  • tojás - 2 darab
  • tej - 0.75 pohár
  • olaj - 0.5 pohár
  • vanília eszencia - 1 teáskanál
  • reszelt narancshéj - 1 teáskanál
  • csokicsepp ( tejcsokis) - 0.5 pohár

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban mixerrel keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, a vanília eszenciát és a narancshéjat. Forgassuk hozzá a lisztes keveréket, majd mehet bele az áfonya és a csokicsepp. A masszát kanalazzuk 12 szilikonos muffin formába, vagy kapszlival kibélelt muffin sütőbe és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.