Aszalt szilvás kávékrémlikőrös kocka
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • magozott aszalt szilva - 15 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • cukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • whiskys tejszínlikőr - 0.25 liter
  • étolaj - 0.25 liter
  • liszt - 30 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • kakaópor - 1.5 evőkanál
  • porcukor - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Az aszalt szilvát csíkokra metéljük. A tojásokat a kétféle cukorral krémesre kikeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a likőrt és az olajat, a sütőporral elvegyített lisztet és összedolgozzuk.
  2. A tészta 2/3 részét Ramával vékonyan kikent, zsemlemorzsázott tepsibe simítjuk. A kakaóport a maradék tésztára szitáljuk, belekeverjük, majd széles csíkokban a világos tésztára öntjük.
  3. A szilvacsíkokat a kakaós csíkokra rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.