Feltöltve:

Aszalt szilvás, csokoládés kocka

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

aszalt szilva25 dekagramm
rum4 evőkanál
kakaó2.5 dekagramm
70 % kakaótartalmú étcsoki10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
porcukor18 dekagramm
tojásfehérje4 darab
finomliszt8.5 dekagramm
fahéj1 kávéskanál
víz1 dl
tejszínhab1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt szilvát félbevágni, és a rumba beáztatni, majd hagyni hogy jól magába szívja a rumot. A kakaót, az apró darabokra tört csokoládét, a Ramát és a cukrot egy edénybe tenni. Hozzáadni a vizet és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett addig melegíteni, amíg sima állagú nem lesz. Ezután félre tenni hűlni. A nagyobb méretű tojások fehérjéjét a 4 dk cukorral kemény habbá verni, (én 5 tojás fehérjéjét vettem, mert kicsinek találtam őket). A felvert habra rászitálni a lisztet és a fahéjat, majd jól összekeverni. A beáztatott szilvát egy szűrűbe tenni és lecsepegtetni. A fennmaradó rumot szintén a masszához önteni, végül hozzáadni a csokoládés keveréket, és így is jól kikeverni. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kibélelni sütőpapírral és beleönteni a masszát, (én egy 25x20 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem). A tetejét kirakni a szilva darabokkal. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 perc alatt készre sütni, (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem). A formában hagyni kihűlni, majd porcukorral megszórva, jó sok tejszínhabbal tálalni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem