Feltöltve:

Aszalt szilva befőtt fokhagymás olíva olajban

timer 20
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olívaolaj2 liter
fokhagymagerezd6 darab
rozmaring ág1 darab
besztercei szilva1 kilogramm

Aszalt szilva befőtt fokhagymás olíva olajban recept.

Elkészítés

1. lépés

A szilvákat egy puha ronggyal tisztára töröljük (nem mossuk!), kimagozzuk, félbe vágjuk.

2. lépés

Az így kapott szilvákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé, vágásukkal felfelé. Használjunk közel azonos méretű szilvaszemeket, így a nedvesség tartalom minden szemben közel azonos, ezáltal egyszerre fog megaszalódni.

3. lépés

A sütést 55-60 fokos sütőben kezdjük el, majd egy óra után a hőfokot megemelhetjük 70 fokra.
A szilvák méretétől függően 5-6-8 órán át süssük. Akkor jó, ha megnyomkodva a szilvaszemet, már nem jön ki belőle nedvesség.

4. lépés

Aszalt szilva befőtt fokhagymás olíva olajban elkészítés 4. lépés képe

Ezt követően a már aszalt szilvaszemeket csatos dunsztos üvegbe tesszük, hozzáadunk 6-8 gerezd fokhagymát és felöntjük olíva olajjal. Befejezésként egy ág rozmaringot teszünk az üvegbe, és lezárjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek