Feltöltve:

Árvácska

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Sárga tésztához

tojás3 darab
kristálycukor3 evőkanál
vaníliás pudingpor1 csomag
sütőpor0.5 teáskanál

Rózsaszínű tésztához

tojás3 darab
kristálycukor3 evőkanál
puncspudingpor1 csomag
sütőpor1 kávéskanál

Krémhez

Ráma30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
evőkanál kakaópor1 nagy

Árvácska a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Sárga és rózsaszín tészta készítése: őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszínű rudat sütünk. A formákat kikenjük Ramával és zsemlemorzsával megszórjuk. Lábasba vizet teszünk, ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjéjét. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, hozzáadjuk a pudingport és a sütőport. Beleöntjük a gerincformába és előmelegített sütőben 160 fokon lassan, tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni. Barna tészta készítése: akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojásfehérjét habnak. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beletesszük a csokis pudingport és a sütőport. Tepsibe önjük a masszát és mint a piskótalapot úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk. Összeállítás: egymásnak szembefordítjuk a sárga és a rózsaszínű rudat. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük, mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet. A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük. A barna lapot megkenjük a fehér krémmel. A színes rudakat kettévágjuk. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele. Hagyjuk pihenni kicsit a tésztát, hadd szívja meg magát a krémmel. Tegyük egy kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljük ki a ruhából és tegyük tálcára. Hintsük meg porcukorral, vagy öntsük le csokimázzal. Tálaláskor szeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem