Árvácska
Árvácska
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A barna tésztához

    • sütőpor - 1 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • csokoládés pudingpor - 2 csomag
    • tojás - 5 darab

    A krémhez

    • kakaópor - 1 darab
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 30 dekagramm

    A rózsaszín tésztához

    • tojás - 2 darab
    • cukor - 3 evőkanál
    • puncs ízű pudingpor - 1 csomag
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A sárga tésztához

    • cukor - 3 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojás - 2 darab

    Elkészítés:

    1. A sárga és a rózsaszín tésztákat Ramával kikent és kilisztezett őzgerinc formában sütöm meg, a barna tésztát nagyméretű tepsiben. Ha kisült a barna lap, feltekerem mint a piskótatekercset. A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, beleteszem a szétnyitott barna tésztába és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki. Közben elkészítem a krémet. A tejben sűrűre főzöm a pudingport, amíg hűl, a Ramát a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinggal habosra keverem. A krém háromnegyed részét fehéren hagyom, egynegyedéhez kevés kakaóport keverek. A tésztát úgy állítom össze, hogy a barna lapot kiterítem, rákenem a fehér krémet. A színes rudakat hosszában kettévágom, és leteszek a fehér krémre egy rózsaszín és egy sárga darabot egymás mellé, majd rákenem a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakok a tetejére és feltekerem. Konyharuhával összefogom, hűtőben dermesztem. Tálaláskor kibontom és szeletelem.