sütőpor | 1 darab |
---|---|
cukor | 4 evőkanál |
csokoládés pudingpor | 2 csomag |
tojás | 5 darab |
kakaópor | 1 darab |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
tej | 4 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
porcukor | 15 dekagramm |
Ráma | 30 dekagramm |
tojás | 2 darab |
---|---|
cukor | 3 evőkanál |
puncs ízű pudingpor | 1 csomag |
sütőpor | 0.5 csomag |
cukor | 3 evőkanál |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
sütőpor | 0.5 csomag |
tojás | 2 darab |
Árvácska a Desszertek kategóriában
A sárga és a rózsaszín tésztákat Ramával kikent és kilisztezett őzgerinc formában sütöm meg, a barna tésztát nagyméretű tepsiben. Ha kisült a barna lap, feltekerem mint a piskótatekercset. A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, beleteszem a szétnyitott barna tésztába és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki. Közben elkészítem a krémet. A tejben sűrűre főzöm a pudingport, amíg hűl, a Ramát a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinggal habosra keverem. A krém háromnegyed részét fehéren hagyom, egynegyedéhez kevés kakaóport keverek. A tésztát úgy állítom össze, hogy a barna lapot kiterítem, rákenem a fehér krémet. A színes rudakat hosszában kettévágom, és leteszek a fehér krémre egy rózsaszín és egy sárga darabot egymás mellé, majd rákenem a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakok a tetejére és feltekerem. Konyharuhával összefogom, hűtőben dermesztem. Tálaláskor kibontom és szeletelem.