Árpagyöngy rizottó (orzottó) pirított sonkával és friss reteklevéllel a Főételek kategóriában
Tegyünk föl egy liter vizet forrni. Oldjuk fel benne a Knorr kockát.
Kockázzuk fel a sonkát 1-2 centis darabokra. A retekleveleket mossuk meg és vágjuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel vastagabb szeletekre.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olíva olajon pirítsuk meg a sonka kockákat. Ha szép pirosak lettek, akkor tegyük hozzá a felvágott retekleveleket és fonnyasszuk meg őket. Ha kész, tegyük félre.
A hántolt árpát mossuk át jól egy szitán, majd csöpögtessük le. Egy lábasban hevítsünk 2 evőkanál olíva olajat és tegyük hozzá a felvágott lilahagymát. Ha már megpirult kicsit, akkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett árpát. Kavargatva pirítsuk egy pár percet még.
Majd merőkanalanként öntsük föl a forró alaplével. Hagyjuk, hogy fője el, majd adhatjuk a következő adagot. Az árpát nem kell szétfőzni, legyen finom, roppanós. Maradjon egy kis lé is alatta mikor készen van.
Keverjük el benne a krémsajtot, majd a sonka kockákat a reteklevéllel. Tálaláskor ízesítsük frissen őrölt fekete borssal és szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel a rizottót.