Feltöltve:

Aranyló sáfrányos húsleves

timer 80
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgarépa2 darab
babérlevél2 darab
fehérrépa2 darab
zeller1 darab
petrezselyem1 csokor
karalábé1 darab
leves tészta250 gramm
csirkefarhát2 darab

Elkészítés

1. lépés

Aranyló sáfrányos húsleves elkészítés 1. lépés képe

A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk, ahogyan a csirkefarhátat is. Előveszünk egy kuktafazekat és odakészítjük a főzéshez.

2. lépés

Aranyló sáfrányos húsleves elkészítés 2. lépés képe

Az apróra vágott zöldségeket a csirkefarháttal a fazékba tesszük, megfűszerezzük a szemes köménnyel, a borsszemekkel, a babérlevéllel, a sóval és a delikáttal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Nagy lángra rakjuk főni, és ha felfőtt, áttesszük takaréklángra tovább főni.

3. lépés

Aranyló sáfrányos húsleves elkészítés 3. lépés képe

A megfőtt levesből kivesszük a húst és különrakjuk, hogy ne savanyítsa meg a levest. A lét a zöldségekkel leszűrjük, hogy igazi tiszta, áttetsző levest kapjunk. Közben egy másik kis lábosban 1 csepp olajjal és sóval feltesszük a vizet főni a tésztának. Ha felforrt, megfőzzük benne a tésztát és leszűrjük.

4. lépés

A levest áttöltjük egy lábasba, majd újból felforraljuk. Ha már forr, beletesszük az apróra vágott petrezselymet és a pár szál sáfrányt, ami igazi aranyszínt kölcsönöz a levesnek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem