Feltöltve:

Aranygaluska vaníliaszósszal

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt40 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tej (kb)1.5 dl
Ráma17 dekagramm
tojás2 darab
porcukor6 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab

Vaníliaszósz

tej5 dl
vaníliás pudingpor1 evőkanál
tojássárgája3 darab
vaníliarúd1 darab
cukor10 dekagramm
tejszín1.5 dl
rum5 cl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet kéz melegre melegítem és feloldom benne az élesztőt, pici cukorral és a tetejére szitált pici liszttel megkelesztem. A Ramát megolvasztom - nem sütősre -, és a megkelt kovásszal összedolgozom, majd a porcukorral és a többi hozzávalóval puha, kelt tésztát készítek, jó hólyagosra kidolgozom és félreteszem, hogy a duplájára keljen. Egy tepsit Ramával kikenünk, a tésztát megsodorjuk rúddá és kicsi buktákat formálunk belőle, melyeket olvasztott Ramába forgatok és a tepsiben szorosan egymás mellé teszek. Melegen még kb. 20 percig kelesztem, majd Ramával megkenve megsütöm. Ezalatt a szószhoz 2 evőkanál tejet összekeverem a pudingporral és a tojássárgával. A vaníliarúd kikapart belsejét a maradék tejbe teszem, a cukorral felforralom, majd habverővel hozzákeverem a pudingot, besűrítem, végül a tejszínt és a rumot is beleteszem. Melegre teszem. A még meleg tésztát forró vaníliaszósszal tálalom.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem