Feltöltve:

Aranygaluska vaníliasodóval

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tojássárga2 darab
tej3 dl
Ráma6 dekagramm
porcukor5 dekagramm
1 csipetnyi

Szóráshoz

olvasztott Rama8 dekagramm
darált dió20 dekagramm
porcukor15 dekagramm

Sodóhoz

főzés nélküli vaníliás krémpor2 csomag
tej8 dl
porcukor4 evőkanál
tojásfehérje4 darab

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, kinyújtjuk 1/2 ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kis formákat szaggatunk, majd sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé őket. Olvasztott Ramával meglocsoljuk és díszporcukorral megszórjuk. Lehet rakni kis tepsibe is, akkor rétegezhetjük egymásra. Duplájára kelesztjük és előmelegített sütőben megsütjük. A hideg tejjel kikeverjük a krémport, gőz fölött felverjük a tojásfehérjét a cukorral és összekeverjük a krémporral, de ne legyen túl folyós sem. Ezzel tálaljuk a galuskákat. Sütésnél ne legyen túl barna a dió, hanem szép világos színű maradjon.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem