A galuskához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, majd adjunk hozzá egy kevés cukrot. Ha felfutott, keverjük a tejbe, és dolgozzunk bele 5 dkg puha Ramát, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk belőle sűrű galuskatésztát, majd másfél órát hagyjuk meleg helyen kelni.
Borítsuk lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. 5 dkg olvasztott Ramával kenjük be mindkét oldalról a kis pogácsákat, és helyezzük bele a Ramával kikent tepsibe, szorosan egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
A sodóhoz a tojások sárgáját keverjük csomómentesre 1 dl tejjel, a liszttel és a cukorral. A maradék tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és amíg meleg, óvatosan adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez. Folytonos keverés mellett melegítsük, (ne forraljuk), amíg kicsit besűrűsödik. Ha kész, tegyük bele a Ramát, hogy szép fényes legyen.
A tojások fehérjéjét a cukorral verjük föl kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tejes masszába. Az elkészült sodóval locsoljuk meg az aranygaluskát.