Feltöltve:

Aranygaluska vaníliasodóval

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Aranygaluskához

Ráma10 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojássárgája3 darab
élesztő2 dekagramm
tej2.5 dl
cukor5 dekagramm
1 csipetnyi
darált dió15 dekagramm

A sodóhoz

tej0.5 liter
tojássárgája2 darab
cukor5 dekagramm
liszt1 teáskanál
vaníliás cukor1 csomag
Ráma1 dekagramm
tojásfehérje2 darab
cukor2 dekagramm

Aranygaluska vaníliasodóval a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A galuskához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, majd adjunk hozzá egy kevés cukrot. Ha felfutott, keverjük a tejbe, és dolgozzunk bele 5 dkg puha Ramát, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk belőle sűrű galuskatésztát, majd másfél órát hagyjuk meleg helyen kelni.

2. lépés

Borítsuk lisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. 5 dkg olvasztott Ramával kenjük be mindkét oldalról a kis pogácsákat, és helyezzük bele a Ramával kikent tepsibe, szorosan egymás mellé. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

3. lépés

A sodóhoz a tojások sárgáját keverjük csomómentesre 1 dl tejjel, a liszttel és a cukorral. A maradék tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és amíg meleg, óvatosan adjuk hozzá a tojássárgás keverékhez. Folytonos keverés mellett melegítsük, (ne forraljuk), amíg kicsit besűrűsödik. Ha kész, tegyük bele a Ramát, hogy szép fényes legyen.

4. lépés

A tojások fehérjéjét a cukorral verjük föl kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a tejes masszába. Az elkészült sodóval locsoljuk meg az aranygaluskát.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem