Feltöltve:

Aranygaluska

timer 10
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt500 gramm
tojássárga3 darab
margarin80 gramm
élesztö (piros)1 csomag
cukor60 gramm
tej3 dl
1 csipetnyi
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

dió400 gramm
cukor1 darab
fahéj1 darab

Elkészítés

1. lépés

Gyúrjuk össze a hozzávalókat egy tálban, majd takarjuk le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk 45 percig, hogy megkeljen.

2. lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagságra. Egy kerek poharat mártsunk bele a lisztbe, és a pohár segítségével szaggassunk kissebb-nagyobb darabokat a tésztából.

3. lépés

Egy kis tálban melegítsünk langyosra egy kevés margarint. Vegyünk elö egy mélyebb tepsit, és béleljük ki sütőpapírral. A kiszaggatott tésztadarabokat mártsuk bele a margarinba, és rakjuk le az első sort úgy, hogy a margarinba mártott rész legyen felül. Ne tegyük szorosan egymás mellé, mert a tészta tovább fog kelni.

4. lépés

Ha leraktuk az első sort, szórjuk meg a darált dió, cukor, fahéj keverékkel, majd igy folytassuk a következő sorokkal.

5. lépés

Ha az utolsó sor tészta tetejét is megszórtuk, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk még 45 percig kelni.

6. lépés

Rakjuk be a sütöbe, és 180 fokon süssük készre.
Eper és csoki pudingal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem