Feltöltve:

Aranygaluska

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
Ráma6 dekagramm
cukor6 dekagramm
0.5 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej3 dl
tojás1 darab
olaj2 dl
dió20 dekagramm
fahéjas cukor1 adag

Öntet

vaníliás pudingpor1 csomag
tej8 dl

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel, közben elmorzsoljuk a sót, a Ramát és a lisztet. Hozzáadjuk az élesztőt és a tojást. Kidolgozzuk a tésztát és kb 1/2 órát kelesztjük.

2. lépés

Amíg kel, megfőzzük a pudingot.

3. lépés

Lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kézzel kinyújtjuk. Késsel csíkokra vágjuk, majd kockázzuk. Hengereket csinálunk, amit az olajban megforgatunk és így tesszük a Ramával kikent, lisztezett tepsibe. Én szoktam a tepsiben is pihentetni még 20-25 percet.

4. lépés

Sütés előtt megszórjuk a fahéjas cukorral és a dióval, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a gázsütő 5 fokozatán.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem