Feltöltve:

Aranygaluska

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
élesztő2.5 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
tej2 dl
cukros, darált dió10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókból puha tésztát készítünk és hagyjuk kelni a duplájára. Kigömbölyítjük, a cukros dióba forgatjuk és így is kelesztjük amíg a tálból, vagy a tepsiből ki nem kel. Forró sütőbe toljuk, utána a hőfokon visszaveszünk és készre sütjük.

2. lépés

Én vaníliasodóval tálaltam. Egyszerűbb változata a vaníliás pudingport kikeverjük kevés tejjel és cukorral, majd 4 dl tejjel felöntjük és sodó állagúra besűrítjük. Vaníliás cukrot még lehet hozzátenni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem