Feltöltve:

Aranygaluska

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor7 dekagramm
liszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej2.5 dl
tojás3 darab
élesztő2 dekagramm
darált dió15 dekagramm
citromhéj1 teáskanál
porcukor5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Megmelegítjük a tejet, beleteszünk egy kanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.Fél adag Ramát, lisztet, tojások sárgáját, élesztőt és a maradék tejet, valamint a citromhéjat egy tálba tesszük, majd jól összedolgozzuk. Letakarva pihentetjük egy órát. A diót összekeverjük a maradék cukorral, a Ramát felolvasztjuk, valamint kikenjük Ramával azt az edényt amiben a galuskát sütjük. A tésztából galuskákat formálunk egy kanállal az olvasztott Rama segítségével, egymás mellé rakjuk az edénybe, majd meghintjük dióval. Addig rétegezzük amíg a tészta el nem fogy. A tetejére diót nem rakunk, csak a maradék olvasztott Ramával meglocsoljuk. Egy óra pihentetés következik, majd sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Aranygaluska Nóri módra

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fahéjas mézes galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Tejfölös galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Salzburgi galuska

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0