Feltöltve:

Aranygaluska

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tej4 dl
porcukor10 dekagramm
olvasztott Rama5 dekagramm
tojássárga2 darab
darált dió30 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
kristálycukor20 dekagramm

A kenéshez

Ráma15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 1 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet összegyúrjuk az élesztővel, tejjel, az olvasztott Ramával, a tojássárgával és a cukorral. Addig dolgozzuk a tésztát géppel, vagy kézzel, amíg ruganyos nem lesz. Belisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyre téve duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd a kis pogácsaszaggatóval szaggatott tésztakorongokat sorban lerakjuk a Ramával kikent tepsi aljára. Amikor egy sort leraktunk, megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk a cukros dióval. Így folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A legfelső sort is olvasztott Ramával kenjük be és szórjuk meg cukros dióval. A tepsiben még fél órán át kelesztjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem