Feltöltve:

Aranygaluska

timer 180
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
tej3 dl
cukor8 dekagramm
élesztő0.5 csomag
tojás2 darab
Ráma8 dekagramm
1 darab

A nyújtáshoz

liszt1 darab

A mártogatáshoz

Ráma1 darab

A szóráshoz

darált dió1 kevés
cukor1 darab
fahéj1 darab

A sodóhoz

vaníliás pudingpor1 csomag
tej7 dl
cukor3 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit. Robotgéppel vagy kézzel kelt tésztát gyúrunk, amit meleg helyen 1-1,5 óra alatt megkelesztünk. A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden tésztakorongot olvasztott Ramába mártunk és egy 35x25 centis tepsiben szorosan, egymás mellé tesszük. Ha az alját teleraktuk, akkor meghintjük a darált diós-cukros-fahéjas keverékkel. A többi korongot a tetejére tesszük, majd ismételten megszórjuk. Langyos helyen további 30 percig kelesztjük. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt és 35-40 perc alatt megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a mártást. Vaníliapudingot készítünk 8 dl tejből. Amikor kész a tészta, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a mártást a tetejére, vagy mellé, öntve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem