Feltöltve:

Aranygaluska

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
darált dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája1 darab
élesztő2 dekagramm
1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt futtasd fel, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgával, egy csipetnyi sóval, és annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg Ramát, és a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék Ramát olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, és késsel, vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki Ramával, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott Ramával majd megint egy sor tészta következik, arra megint cukor-dió és Rama. A legfelső sorban már csak Rama kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald és borsodót adj mellé.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem