Feltöltve:

Aranygaluska

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt30 dekagramm
élesztő3 dekagramm
cukor10 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája2 darab
citrom reszelt héja1 darab
rum1 evőkanál
Ráma5 dekagramm

Szóráshoz

darált dió20 dekagramm
cukor10 dekagramm
Ráma1 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt kevés langyos tejben futtasd fel. A tésztához a lisztet szitáld tálba, add hozzá a cukrot, a tejet, a tojássárgát, a megolvasztott Ramát, és a felfuttatott élesztőt. Ízesítsd reszelt citromhéjjal, rummal, és jól dagaszd meg. Akkor jó, ha szép fényes, és elválik az edény falától. Takard le és keleszd a kétszeresére. Egy tűzálló tálat kenj ki Ramával, szórd be darált dióval. A többi diót keverd össze a cukorral, a Ramát olvaszd meg. A szépen megkelt tésztát borítsd lisztezett deszkára, nyújtsd ujjnyi vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A kis tésztadarabokat mártsd olvasztott Ramába, hempergesd cukros dióba, és sorakoztasd egymás mellé a tálba. Keleszd tovább egy fél órán át, majd előmelegített sütőben 200 fokon süsd kb. fél óra alatt aranysárgára. Vaníliaöntettel tálald, melegen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem