Aranygaluska
Aranygaluska
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • tej - 4 dl
  • liszt - 1 kilogramm
  • dió - 25 dekagramm
  • só - csipetnyi
  • citrom - 1 darab
  • élesztő - 4 dekagramm
  • főzés nélküli vaníliás krémpor - 3 csomag
  • vékony lapocskákra vágott mandula

Elkészítés:

  1. 1-1 1/2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk és lisztezett tálban a duplájára kelesztjük.
  2. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  3. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. A pogácsákat egymás mellé helyezzük a tepsibe, majd megszórjuk a cukros dióval és meglocsoljuk olvasztott Rama margarinnal.
  5. A tepsit hideg sütőbe toljuk és közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. Vaníliás pudingport a tejjel kikeverjük, és azzal tálaljuk.