Aranygaluska vaníliasodóval
Aranygaluska vaníliasodóval
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 4 darab
  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • cukor - 8 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • dió - 10 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • vaníliakivonat - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót összedagasztunk, de a Rama margarinból csak 5 dkg-ot használunk, hogy lágy tésztát kapjunk, majd a duplájára kelesztjük. Közben a sodó elkészítjük: szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot. Apránként felengedjük a tejjel, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Számolni kell azzal, hogy sűrűsödni fog. Tálalás előtt lehűtjük.
  2. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és egy kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Egy mély tepsit kenjünk ki Rama margarinnal, az aljára rakjunk egy sor tésztagaluskát, azt locsoljuk meg olvasztott Rama margarinnal, majd szórjuk meg cukor és dió keverékkel. Megint egy sor tészta következik és arra megint cukor-dió és Rama margarin. A legfelső sort ismét Rama margarinnal locsoljuk meg és dióval szórjuk be.
  3. Tegyük hideg sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 35-40 percig. Ha elkészült, vaníliasodóval tálaljuk.