Feltöltve:

Aranygaluska vaníliasodóval

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
Rama Vajas Íz20 dekagramm
cukor8 dekagramm
tej3 dl
liszt50 dekagramm
dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm
élesztő2 dekagramm
vaníliakivonat1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót összedagasztunk, de a Rama margarinból csak 5 dkg-ot használunk, hogy lágy tésztát kapjunk, majd a duplájára kelesztjük. Közben a sodó elkészítjük: szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot. Apránként felengedjük a tejjel, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémmé főzzük. Számolni kell azzal, hogy sűrűsödni fog. Tálalás előtt lehűtjük.

2. lépés

Ha a tészta megkelt, nyújtsuk ki ujjnyi vastagra és egy kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
Egy mély tepsit kenjünk ki Rama margarinnal, az aljára rakjunk egy sor tésztagaluskát, azt locsoljuk meg olvasztott Rama margarinnal, majd szórjuk meg cukor és dió keverékkel. Megint egy sor tészta következik és arra megint cukor-dió és Rama margarin. A legfelső sort ismét Rama margarinnal locsoljuk meg és dióval szórjuk be.

3. lépés

Tegyük hideg sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 35-40 percig. Ha elkészült, vaníliasodóval tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem