Feltöltve:

Aranygaluska csokoládéöntettel

timer 50
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz8 dekagramm
cukor8 dekagramm
tej5 dl
búzaliszt50 dekagramm
reszelt citromhéj1 teáskanál
csipetnyi
tojás sárgája2 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
élesztő3 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
darált dió15 dekagramm

Aranygaluska csokoládéöntettel a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy mély tálba kimérjük az 50 dkg lisztet.

2. lépés

Egy edénybe meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, majd az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha felfutott a liszthez öntjök.

3. lépés

Hozzáadjuk a tojássárgáját, 8 dkg Rámát, csipet sót, reszelt citromhéjat.
Összedolgozzuk, addig dagasztjuk míg hólyagok nem keletkeznek a tésztában.
Ezután meglisztezzük a tetejét, konyharuhával letakarjuk, addig kelesztjük (langyos helyen), míg a tészta tömege duplájára nő. (kb 40 perc)

4. lépés

Ha megkelt lisztezett nyújtódeszkára öntjük. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd lisztbe mártott dió nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy közepes méretű tepsit Ramaval kikenünk, majd meghintjük zsemlemorzsával

5. lépés

A tésztadarabkákat egyenként a 15 dkg langyos margarinba mártjuk, és mély tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük.
Soronként a tepsiben meghintjük a darált dió, fahéj, kristálycukor keverékével.

6. lépés

Langyos helyen 40 percig újra kelesztjük.

7. lépés

Közepes meleg -180 fokos-sütőben kb 30 percig aranybarnára sütjük.

8. lépés

Amíg sül elkészítjük az öntetet:
A 2 tojássárgáját 5 dkg cukorral egy kis kanál liszttel, 2 dkg kakaóporral kikavarunk, 5 dl tejjel felengedjük.
Állandó keverés mellett gőz fölött sűrűsödésig főzzük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem