Feltöltve:

Aranygaluska

timer 50
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm
cukor20 dekagramm
tej4 dl
liszt1 kilogramm
dió25 dekagramm
csipetnyi
citrom1 darab
élesztő4 dekagramm
főzés nélküli vaníliás krémpor3 csomag
vékony lapocskákra vágott mandula

Elkészítés

1. lépés

Aranygaluska elkészítés 1. lépés képe

1-1 1/2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk és lisztezett tálban a duplájára kelesztjük.

2. lépés

Aranygaluska elkészítés 2. lépés képe

Közben a diót összekeverjük a cukorral.

3. lépés

Aranygaluska elkészítés 3. lépés képe

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

4. lépés

Aranygaluska elkészítés 4. lépés képe

A pogácsákat egymás mellé helyezzük a tepsibe, majd megszórjuk a cukros dióval és meglocsoljuk olvasztott Rama margarinnal.

5. lépés

Aranygaluska elkészítés 5. lépés képe

A tepsit hideg sütőbe toljuk és közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. Vaníliás pudingport a tejjel kikeverjük, és azzal tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem