cukor | 25 dekagramm |
tojás | 6 darab |
vaníliás cukor | 0.5 csomag |
reszelt csokoládé | 5 dekagramm |
darált pörkölt kávé | 20 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
liszt | 7 evőkanál |
porcukor | 15 dekagramm |
tojássárgája | 3 darab |
tojás | 1 egész |
vaníliás cukor | 0.5 csomag |
tej | 2 dl |
erős fekete kávé | 2 evőkanál |
reszelt csokoládé | 2.5 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál |
A cukort a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a reszelt csokit, és az őrölt kávét. Óvatosan beleforgatjuk a sütőport, a lisztet, és a tojások felvert habját.
Kikent tortaformában megsütjük, majd ha kihűlt, 3 rétegre vágjuk.
A krémhez a porcukrot, a tojássárgájákat, az egész tojást, a vaníliás cukrot és a tejet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Erős fekete kávét és reszelt csokoládét, végül, ha kihűlt, 20 dkg Rama Vajas ízt keverjünk hozzá.
Megkenjük a krémmel a tortát. És tetszés szerint (pl. őrölt kávéval, kávészemekkel) díszítjük.
Hozzászólások